Η Κομισιόν επιμένει στο «ορόσημο» της 7ης Απριλίου για συμφωνία

Την προσήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον στόχο της επίτευξης συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο έως το Eurogroup της 7ης Απριλίου επανέλαβε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως οι συνομιλίες μεταξύ ελληνικών αρχών και θεσμών συνεχίζονται από την έδρα τους, μετά τη «σημαντική πρόοδο» που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
 
Σύμφωνα με τον Μ. Σχοινά, όλες οι πλευρές πρέπει να εργαστούν προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα, υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την περασμένη Παρασκευή από τη Ρώμη σύμφωνα με την οποία: «Όλες οι πλευρές θα πρέπει να εργαστούν υπεύθυνα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) το συντομότερο δυνατό».
 
Καταλήγοντας ο Μ. Σχοινάς, ανέφερε ότι «η επόμενη συνάντηση θα πρέπει να είναι το Eurogroup της 7ης Απριλίου, όπου ιδανικά θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο».