Προετοιμάζονται για το χειμώνα

Δόθηκε στη δημοσιότητα η περιληπτική προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, για ένα σημαντικό και απαραίτητο έργο.

Δόθηκε στη δημοσιότητα η περιληπτική προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, για ένα σημαντικό και απαραίτητο έργο. Πρόκειται για το έργο της  αποκατάστασης βατότητας - αποχιονισμοί - άρση καταπτώσεων της Π.Ε. Τρικάλων 2017-2018. Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών αποχιονισμού και αντιμετώπισης παγετού για την περίοδο 2017-2018 στο εθνικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας ΠΕ Τρικάλων στην επικράτεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ειδικότερα στους άξονες Τρίκαλα - Ιωάννινα και  Μουργκάνι - Γρεβενά. Η αξία χωρίς ΦΠΑ, ανέρχεται στα 322 580.65 ευρώ.
Προετοιμάζεται και ο Δήμος Τρικκαίων
Σε αγορές μηχανημάτων και οχημάτων, που θα χρησιμοποιούνται για αντιμετώπιση χιονοπτώσεων ή και για άλλες ανάγκες του Δήμου Τρικκαίων, προχωρά η δημοτική αρχή. Ταυτοχρόνως, όπως αναφέρθηκε σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, αγοράζει οχήματα με αποκλειστική διάθεσή τους στην αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων.
Η αναμόρφωση του προϋπολογισμού που συζητήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 31 Αυγούστου 2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε και κατά 70.000 ευρώ, για αγορά «Προμήθεια οχημάτων-μηχανημάτων».
Έτσι ο Δήμος θα αγοράσει, δύο λεπίδες αποχιονισμού, δύο αλατοδιανομείς (αλατιέρες), δύο μηχανήματα 4Χ4, δύο κλειστά οχήματα τύπου βαν και μια  «αρπάγη με ανατροπή 5 τόνων.
Η μία λεπίδα και η μία αλατιέρα θα τοποθετούνται ως «υπερκατασκευές» (δηλαδή δεν θα είναι μόνιμες) στα οχήματα «Ούνιμογκ», κάθε φορά που θα χρειάζονται αποχιονισμοί εκτός πόλης.
Η άλλη λεπίδα και η άλλη αλατιέρα, μικρότερες σε μέγεθος, θα τοποθετούνται επίσης ως υπερκατασκευές σε περιπτώσεις αποχιονισμών εντός πόλης.
Τα μηχανήματα και τα οχήματα θα προστεθούν στον υπάρχοντα στόλο του Δήμου, που χρησιμοποιήθηκε στον μέγιστο βαθμό στη διάρκεια της χειμερινής κακοκαιρίας.
Όσον αφορά τα δύο βαν, το ένα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την επισκευή των παιδικών χαρών και το δεύτερο, αποκλειστικά για επικάλυψη λακκουβών. Με τον τρόπο αυτόν ο Δήμος, διευκρινίζεται,  επικεντρώνεται στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και στην πολύ σημαντική προστασία των παιδιών στις παιδικές χαρές.
Για  την «αρπάγη», τονίζεται πως πρόκειται για  ένα όχημα ωφέλιμου βάρους 5 τόνων, που διαθέτει ειδικό εξοπλισμό για αποκομιδή των κλαδιών, από ιδιώτες ή από τον ίδιο τον Δήμο. Με τον τρόπο αυτόν, διευκολύνεται ένα τμήμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας και γίνεται πιο συντονισμένα και πιο γρήγορα ο καθαρισμός της πόλης από τα κλαδιά.