Πραγματοποιήθηκε ο αγώνας επίδειξης σκάκι

Αγώνας επίδειξης σκάκι με την 3 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Τσολακίδου Σταυρούλα και φετινή Πρωταθλήτρια Γυναικών Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι , στην κεντρική πλατεία Καλαμπάκας.

Αγώνας επίδειξης σκάκι με την 3 φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Τσολακίδου Σταυρούλα  και φετινή Πρωταθλήτρια Γυναικών Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι ,  στην κεντρική πλατεία Καλαμπάκας.
Αρκετός κόσμος, λάτρεις του σκακιού βρέθηκαν  στη πλατεία και έπαιξαν μια παρτίδα με αντίπαλο την πρωταθλήτρια.
Πριν την επίδειξη η κυρία Τσολακίδου βρέθηκε στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, συνοδευόμενη από τον κ. Βασίλη Θεοδωρίδη, Πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας όπου βραβεύτηκε από τον ιδρυτή του μουσείου κ. Παύλο Μπαλογιάννη .
Η Σταυρούλα Τσολακίδου (γεννημένη 24 Μαρτίου 2000) είναι Ελληνίδα σκακίστρια από την Καβάλα. Αγωνίζεται στο Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας.Έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδωνκάτω των 18 ετών το 2016, κάτω των 16 ετών το 2015 και κάτω των 14 ετών το 2013.Το Σεπτέμβριο του 2016, βρισκόταν στη 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) για κορίτσια Κ-21.
Στο δελτίου τύπου που εξέδωσε το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας τονίζεται:
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου επισκέφτηκε το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας και ξεναγήθηκε στους χώρους του. Μαζί της ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας – Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Θεοδωρίδης  και ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Τρικάλων, Χρήστος Τοζάρος.
Μετά την ξενάγηση ακολούθησε Τιμητική Βράβευση της Σταυρούλας Τσολακίδου για την προσφορά της στο ελληνικό σκάκι από τον ιδρυτή του Μουσείου Ελληνικής Παιδείας, Παύλο Μπαλογιάννη.
Για την προσφορά τους στο ελληνικό σκάκι βραβεύτηκαν επίσης οι κύριοι Βασίλης Θεοδωρίδης και Χρήστος Τοζάρος. Οι απονομές των Τιμητικών Βραβείων έγιναν από τον κ. Βασίλη Κατσώρα, πρωταθλητή Ελλάδος, και μέλος της Πανελλήνιας Ολυμπιακής Επιτροπής, η παρουσία του οποίου αποτέλεσε χαρά και τιμή για το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας.
Στη συνέχεια ακολούθησε επίδειξη αγώνα σκάκι στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου  Καλαμπάκας όπου η Πρωταθλήτρια έπαιξε με 25 παίχτες ταυτόχρονα.