Γαλλία: Προβληματισμός για τη μεγάλη αποχή στις εκλογές

Ο εκπρόσωπος Τύπου της γαλλικής προεδρίας, Κριστόφ Καστανέρ, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πολύ υψηλό επίπεδο ποσοστό αποχής στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας που έφτασε το 51,29%. Υπογράμμισε πως «χρειάζονται συγκεκριμένες απαντήσεις που θα αφορούν την καθημερινότητα των ανθρώπων».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ο Καστανέρ δήλωσε ότι το πολύ υψηλό ποσοστό αποχής στις εκλογές της Κυριακής δείχνει την αποτυχία των εκλογών και φέρνει προ των ευθυνών τους τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας. «Είναι μια αποτυχία των εκλογών, είναι μια αποτυχία που δυστυχώς επαναλαμβάνεται  πιστεύω ότι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης, του προέδρου, του πρωθυπουργού να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις εκλογές».

Ζητείται απάντηση στην «ψήφο οργής»

Έκανε αναφορά και στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές και στην «ψήφο οργής» των πολιτών, επισημαίνοντας πως αυτό που χρειάζεται είναι να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των Γάλλων, δίνοντας τους συγκεκριμένες απαντήσεις που θα αφορούν την καθημερινότητα τους.

«Πριν καν την αποχή, υπάρχει το γεγονός ότι εκείνες και εκείνοι που εξέλεξαν τον Εμανουέλ Μακρόν, δεν τον επέλεξαν από τον πρώτο γύρο και άρα πρέπει να απευθυνθούμε σε εκείνους, σε αυτές τις γυναίκες και τους άνδρες που εξέφρασαν μια ψήφο οργής και οι οποίοι πρέπει να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα απαντά στα προβλήματα της καθημερινότητας. Χρειάζονται συγκεκριμένες απαντήσεις που θα αφορούν την καθημερινότητα των ανθρώπων. Ο  πρόεδρος έχει ξεκινήσει τη δουλειά για να προετοιμάσει τη συνέχεια».